Jahňacina na rozmaríne a cesnaku
6-7 porcií
príprava: 3,5 hodiny
1 jahňacie stehno s kosťou 10 strúčikov cesnaku 5 PL oleja 3 vetvičky rozmarínu 3 dl zeleninového vývaru soľ a čierne korenie podľa chuti 8 mladých mrkiev 4 mladé cibuľky 1 čili papričku
Päť strúčikov cesnaku narežte na polovice a prešpikujte nimi stehno. Soľ, korenie, pár nasekaných lístkov rozmarínu a olej pomiešajte v miske a touto zmesou mäso potrite. Mäso preložte na veľký plech. Pridajte zvyšný cesnak a rozmarínové vetvičky a podlejte vývarom. Plech zakryte alobalom a dajte do trúby piecť na 160 °C zhruba na 2,5 hodiny. Mäso pravidelne polievajte vývarom. Pridajte očistenú zeleninu a nechajte ešte asi hodinu dopekať.
foto: redakcia, shutterstock